Громадянство на Кіпрі

На Кіпрі працює програма видачі громадянства інвесторам, тому якщо ви купуєте нерухомість на Кіпрі або робите інші інвестиції, то маєте повне право на отримання громадянства.

Переваги програми з отримання громадянства:

  •   експрес-процедура – отримати паспорт Республіки Кіпр можна за 6 місяцев;
  •   не потрібно постійно мешкати на Кіпрі;
  •   відсутні акти грошової пожертви державі;
  •   для громадян Кіпру діє безвізовий режим в багатьох країнах світу, в тому числі в усіх країнах Євросоюза;
  •   не потрібно відмовлятисвя від попереднього громадянства, таким чином ви зможете мати подвійне громадянство;
  •   громадянин Кіпру отримує всі права громадянина Євросоюзу;
  •   громадянство надається одночасно і дружині/чоловіку, а також усім неповнолітнім і матеріально залежним дітям до 28 років;
  •   низькі держмита на запит на отримання громадянства;
  •   вибір інвестиційних коштів доволі різноманітний: нерухомість, різні активи, або ж комбінація різних інвестицій.

Способи інвестування:

  •   інвестиції в житлову або комерційну нерухомість;
  •   інвестиції в фінансові активи компаній Кіпру;
  •   придбання або злиття з кіпрськими компаніями;
  •   купівля державних облігацій;
  •   девелоперські проекти;
  •   комбінація будь-яких перерахованих вище форм інвестування.

Інвестор повинен відповідати вимогам для отримання громадянства:

  •   мінімальна сума інвестицій – 2 млн євро (без урахування ПДВ);
  •   зберігати інвестиції мінімум 3 роки;
  •   відсутність судимостей у претендента на громадянство, а також у його дружини/чоловіка і повнолітніх дітей;
  •   у інвестора у власності повинен бути мінімум один об'єкт нерухомості на о. Кіпр вартістю від 500 тисяч євро і вище.

Натуралізація

Стати громадянином Кіпру можна і в стандартному порядку, шляхом натуралізації. Для цього потрібно прожити в країні 7 років. Якщо один з подружжя отримав громадянство, то через 2-3 місяці громадянство автоматично отримають всі неповнолітні діти. Чоловік/дружина громадянина Кіпру може отримати громадянство через 3 роки.

Найбільш вигідним інвестиційним сценарієм для отримання громадянства, є придбання житлових об'єктів загальною вартістю 2 млн євро, так як при цьому немає необхідності купувати житловий об'єкт вартістю від 500 тис. євро. При інвестуванні в державні облігації та комерційну нерухомість, крім інвестицій в 2 млн євро заявник зобов'язаний додатково придбати житловий об'єкт нерухомості (1 або 2) вартістю не менше 500 тис. євро.