Розсилка

Підписка на розсилку

Громадянство на Кіпрі

На Кіпрі працює програма видачі громадянства інвесторам, тому якщо ви купуєте нерухомість на Кіпрі або робите інші інвестиції, то маєте повне право на отримання громадянства.

Переваги програми з отримання громадянства:

  •   експрес-процедура – отримати паспорт Республіки Кіпр можна за 6 місяцев;
  •   не потрібно постійно мешкати на Кіпрі;
  •   відсутні акти грошової пожертви державі;
  •   для громадян Кіпру діє безвізовий режим в багатьох країнах світу, в тому числі в усіх країнах Євросоюза;
  •   не потрібно відмовлятисвя від попереднього громадянства, таким чином ви зможете мати подвійне громадянство;
  •   громадянин Кіпру отримує всі права громадянина Євросоюзу;
  •   громадянство надається одночасно і дружині/чоловіку, а також усім неповнолітнім і матеріально залежним дітям до 28 років;
  •   низькі держмита на запит на отримання громадянства;
  •   вибір інвестиційних коштів доволі різноманітний: нерухомість, різні активи, або ж комбінація різних інвестицій.

Способи інвестування:

  •   інвестиції в житлову або комерційну нерухомість;
  •   інвестиції в фінансові активи компаній Кіпру;
  •   придбання або злиття з кіпрськими компаніями;
  •   купівля державних облігацій;
  •   девелоперські проекти;
  •   комбінація будь-яких перерахованих вище форм інвестування.

Інвестор повинен відповідати вимогам для отримання громадянства:

  •   мінімальна сума інвестицій – 2 млн євро (без урахування ПДВ);
  •   зберігати інвестиції мінімум 3 роки;
  •   відсутність судимостей у претендента на громадянство, а також у його дружини/чоловіка і повнолітніх дітей;
  •   у інвестора у власності повинен бути мінімум один об'єкт нерухомості на о. Кіпр вартістю від 500 тисяч євро і вище.

Натуралізація

Стати громадянином Кіпру можна і в стандартному порядку, шляхом натуралізації. Для цього потрібно прожити в країні 7 років. Якщо один з подружжя отримав громадянство, то через 2-3 місяці громадянство автоматично отримають всі неповнолітні діти. Чоловік/дружина громадянина Кіпру може отримати громадянство через 3 роки.

Найбільш вигідним інвестиційним сценарієм для отримання громадянства, є придбання житлових об'єктів загальною вартістю 2 млн євро, так як при цьому немає необхідності купувати житловий об'єкт вартістю від 500 тис. євро. При інвестуванні в державні облігації та комерційну нерухомість, крім інвестицій в 2 млн євро заявник зобов'язаний додатково придбати житловий об'єкт нерухомості (1 або 2) вартістю не менше 500 тис. євро.