Розсилка

Підписка на розсилку

Відправити

Оформлення ППП (Посвідка на проживання) в Греції, Європі, ЄС 2017

Посвідка на проживання в Греції від компанії Grekodom Development

Вид на жительство Греции

Після придбання нерухомості в Греції у будь-якого бажаючого є можливість оформити посвідку на проживання. При цьому не потрібно перебування на території Греції протягом певного терміну.

Плюсів оформлення ППП багато: ви зможете безперешкодно подорожувати по Європі без оформлення віз, діти зможуть отримати європейську освіту, ви зможете в будь-який час приїжджати на відпочинок і проводити свята за кордоном.

Є кілька статей, на підставі яких видається посвідка на проживання. Основна стаття, якою користуються покупці нерухомості - посвідка на проживання для економічно незалежних осіб.

УВАГА! Клієнти, які купують нерухомість вартістю понад 250.000 тисяч євро отримують посвідку на проживання за спрощеною схемою, зокрема, не потрібно оформлення візи типу Д та наявність певної суми на банківському рахунку. І в даному випадку посвідка на проживання видається на 5 років з наступним подовженням. Також правом на отримання ППП даного типу мають дружина / чоловік власника нерухомості та неповнолітні діти.

НОВОВВЕДЕННЯ!

Повідомляємо, що згідно нового закону за номером 4332/9-7-2015 було внесено важливі доповнення в Еміграційний Кодекс:
1. Особами, які мають право на отримання п'ятирічного дозволу на проживання в Греції, крім дружин (чоловіків) та неповнолітніх дітей, є також і батьки власників нерухомості вартістю від 250.000 євро і вище.
2. Період, передбачений п'ятирічним дозволом на проживання власників нерухомості в Греції, буде враховано при отриманні грецького громадянства.

Факт володіння власністю від 250.000 євро дає право як господареві, так і його сім'ї отримати ППП на 5 років та:

  • необмежену кількість днів протягом року перебувати на території Греції і подорожувати по Європі без віз;
  • отримати безкоштовну європейську освіту в кращих вузах Греції;
  • отримати безкоштовну першу медичну допомогу;
  • оформити грецькі номери на машину, катер і т. д.

Детально і уважно ознайомитися з нюансами як безпосередньо процесу купівлі нерухомості, так і післяпродажного оформлення можна за допомогою експертів ринку нерухомості. Так, юристи нашої компанії нададуть грамотну допомогу щодо підготовки документів для оформлення дозволу на проживання в Греції і в подачі документів в імміграційні служби.

Після в'їзду на територію Греції в міграційну службу подаються такі документи (стосується тільки дозволу на проживання при купівлі від 250.000 євро):

  • Заява
  • 3 фотографії
  • Копія всіх сторінок паспорта
  • Договір купівлі-продажу (нерухоме майно в Греції вартістю не менше двохсот п'ятдесяти тисяч (250.000) євро)
  • Сертифікат з реєстру нерухомості про реєстрацію договору купівлі-продажу нерухомості
  • Довідка від грецького нотаріуса, який оформляв договір купівлі-продажу, про повне погашення вартості нерухомості.
  • Довідка про здоров'я, що видана грецькою державною лікарнею про те, що заявник не хворий інфекційними хворобами, що передбачено всесвітньою організацією здоров'я.
  • Довідка зі страхової компанії про те, що подано заяву на медичну страховку в Греції
  • Свідоцтво про шлюб (завірене печаткою APOSTILLE), свідоцтва про народження дітей (завірені печаткою APOSTILLE) АФМ (аналог українського ІПН).

 

Розглянемо законодавчі основи отримання дозволу на проживання в Греції.

«В'їзд, перебування та інтеграція громадян третіх країн на території Греції»

(Закон 4251/2014)

Громадянин третьої країни, що в'їжджає на територію Греції зобов'язаний мати при собі паспорт або будь-який інший проїзний документ, який визнано міжнародними конвенціями. У цих документах повинна стояти віза (VISA). В'їзна віза видається консульською установою, до консульського округу якого відноситься місце проживання громадянина третьої країни. Є два види віз: короткострокова («шенгенська») і довгострокова («національна»). Національна віза видається відповідно до чинних законодавчих правил і тривалість дії залежить від передбачуваного перебування.

Подача заяви

Громадянин третьої країни зобов'язаний до закінчення терміну дії візи подати заяву про видачу дозволу на проживання в муніципалітет або громаду за місцем перебування в Греції. Департамент Міністерства Внутрішніх Справ при наявності всіх необхідних документів видає відповідну довідку про подачу документів. Перебування на території Греції та всієї Шенгенської зони вважається легальним, якщо громадянин третьої країни своєчасно подав заяву.

ПОСВІДКА НА ПРОЖИВАННЯ В ГРЕЦІЇ ДЛЯ ЕКОНОМІЧНО НЕЗАЛЕЖНИХ ОСІБ

Особи, які не є громадянами ЄС, що претендують на отримання ППП без права на роботу (як фінансово-незалежні особи) повинні виконувати наступні умови:

1) В'їзд на територію Греції за спеціальною національною візою типу D (як фінансово-незалежна особа).

2) Наявність як мінімум 24.000 євро на банківському рахунку в Греції, і додатково до цієї суми: 20% від вищевказаної суми на дружину і 15% на кожну неповнолітню дитину (до 18 років).

Крок 1-й

Необхідно звернутися до Генерального Консульства Греції в країні проживання заявника за отриманням національної візи типу D як «фінансово незалежна особа» на підставі ст.20 закону 4251/2014.

При цьому необхідно подати такі документи:

  • Анкета.
  • Діючий закордонний паспорт.
  • Фотографії як на закордонний паспорт (4 шт.).
  • Довідка про відсутність судимості з печаткою APOSTILLE (отримана не раніше, ніж за 3 місяці до оформлення візи).
  • Довідка про здоров'я (форми 082) з печаткою APOSTILLE (отримана не раніше, ніж за 3 місяці до оформлення візи).
  • Доказ фінансової незалежності заявника: довідка з роботи, довідка про доходи з податкової інспекції, документи на кошти, одержувані з альтернативних джерел (здача в оренду житла тощо), що підтверджують постійний офіційний щомісячний прибуток від 2.000 євро і вище.
  • Договір медичного страхування з грецькою страховою компанією.
  • Свідоцтво про шлюб (завірене печаткою APOSTILLE), свідоцтва про народження дітей (завірені печаткою APOSTILLE)
  • Договір купівлі-продажу

Члени сім'ї також отримують візу типу D на підставі ст.20 закону 4251/2014, при цьому вони повинні надати такі ж документи, що і головний заявник.

Крок 2-й: 

По приїзду до Греції за національною візою типу D необхідно подати документи на отримання дозволу на проживання (як фінансово-незалежна особа) в міграційну службу муніципалітету за місцем проживання в Греції:

  • Заява
  • Фотографії як на паспорт (3 шт.)
  • Копія всіх сторінок закордонного паспорта.
  • Виписка з рахунку в грецькому банку про наявність 24.000 євро на рахунку на одного заявника плюс 20% (від вищевказаної суми) на дружину і 15% на кожну неповнолітню дитину (до 18 років).
  • Довідка про здоров'я з грецької державної лікарні.
  • Договір медичного страхування з грецькою страховою компанією.
  • Свідоцтво про шлюб (завірене печаткою APOSTILLE), свідоцтва про народження дітей (завірені печаткою APOSTILLE)
  • Ідентифікаційний податковий номер (АФМ)
  • Ксерокопія договору купівлі-продажу.

При подачі вищеперелічених документів в міграційну службу муніципалітету видається відповідна довідка про прийом документів для отримання ППП.

Згідно з новим «Імміграційним кодексом соціальної інтеграції та іншим положенням» фінансово-незалежні особи мають можливість отримати ППП строком на 2 роки з наступним його оновленням на 3 роки. 

ПОСВІДКА НА ПРОЖИВАННЯ В ГРЕЦІЇ ДЛЯ НЕЗАЛЕЖНОЇ ЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

(ЗАКОН 3386/2005 статті 24 & 25)

Щодо громадян третіх країн, які займаються діяльністю, яка передбачає отримання доходів з комерційних, промислових, ремісничих і сільськогосподарських підприємств, а також з будь-яких інших підприємств з надання послуг, які знаходяться поза місцем проживання.

Необхідні документи для оформлення ППП в Греції:

  • Заява у двох примірниках.
  • Ксерокопія діючого паспорта або проїзного документа.
  • Віза типу D.
  • Довідка про стан здоров'я з Грецького державного медичного закладу.
  • Держмито,
  • Ксерокопія банківського рахунку в Грецькій Банківській компанії на ім'я заявника, на якому лежить необхідна сума (не менше 60.000 євро), необхідна йому для отримання відповідної візи.
  • Довідка зі страхової компанії про те, що подано заяву на медичну страховку в Греції для покриття витрат медичного обслуговування.
  • Техніко-економічне обґрунтування.

 

ПОСВІДКА НА ПРОЖИВАННЯ В ГРЕЦІЇ ДЛЯ КЕРУЮЧИХ ОСІБ ПІДПРИЄМСТВ

(ЗАКОН3386/05 СТАТТЯ 17, пункт 1α закону 3386/05, поправлена стаття 8 пункт 1 закону 3536/2007)

Щодо громадян третіх країн, які є членами правління, керуючими, юридичними представниками та вищими керівними особами дочірніх підприємств і філій іноземних компаній, ведучих законну підприємницьку діяльність у Греції.

Необхідні документи для оформлення ППП в Греції:

  • Заява.
  • Ксерокопія діючого паспорта або проїзного документа.
  • Віза типу D.
  • Довідка про стан здоров'я з Грецького державного медичного закладу.
  • Держмито.
  • Копія примірника Державного вісника, в якому опубліковано створення дочірнього підприємства або філії іноземної компанії, що веде законну підприємницьку діяльність у Греції, а також і кожний наступний екземпляр Державного вісника, в якому опубліковано зміни назви або внесення змін в юридичний статус компанії. Також, компаніям, які співпрацюють, згідно з положеннями статті 42е пункт 5 Закону 2190/20, необхідно пред'явлення Статуту компанії та свідоцтва компетентних органів про акціонерну структуру компанії. Необхідно надання довідки про місце розташування іноземної компанії, якщо це не вказується в вищевказаних документах.
  • Довідка зі страхової компанії про те, що подано заяву на медичну страховку в Греції для покриття витрат медичного обслуговування та нещасного випадку на робочому місці.

ППП в Греції для генеральних директорів, директорів та заступників:

  • Завірена ксерокопія трудового договору, в якому вказується період працевлаштування, займана посада в компанії третьої країни і щомісячна заробітна плата, яка повинна бути не менше, ніж у некваліфікованих робітників, як це визначено відповідним Національним Генеральним Колективним Трудовим договором.

ППП в Греції для членів правління, керуючих та юридичних представників:

  • Примірник видання Державного вісника, де опубліковано призначення чи обрання, а в разі неопублікування - копія Статуту компанії або копія рішення компетентного органу компанії про призначення чи обрання членами правління, які керують або юридичними представниками.
  • Довідка головної компанії або органу, що визначає доходи, в якій вказується розмір доходів.

 

Юристи нашої компанії нададуть компетентну допомогу в підготовці документів для оформлення посвідки на проживання в Греції та їх подачі в імміграційні служби.